kütyük, tervek, tények

Ki vagyok és mit csinálok?


A Twitteren @lukacskrisztian -ként nyomulok. Elsősorban a személyes véleményemet írom meg, szakmai témákban ritkán postolok. Keresőoptimalizálással – SEO – foglalkozom főállásban, 2005 óta. Egyre kevesebb ügyfélprojektet vállalok, nagyon megválogatom az ügyfeleimet. IT-beállítottságú vagyok, van programozói-, rendszerprogramozói- és informatikus mérnöki végzettségem is, a kereskedelmi- és reklámmanager, valamint a személy- és vagyonőr mellett. :) Jelenleg az USA-ban tanulok üzleti angolt.
Eddig életvitelszerűen Magyarországon kívül csak Aschaffenburgban (Németország), Londonban (UK) és Los Angeles-ben (USA) éltem, de a terveim közt szerepel még Japán és Singapur kipróbálása is.
2,5 éve vettem feleségül @darnyikszilvia -t. A megismerkedésünkről és az esküvőnkről megjelent egy könyv Webszerelem címmel. Az esküvőt követő kéthónapos nászútról pedig kiadás előtt áll az útikönyv. (Ja, a feleségem írónő :) )
6 hónapja Leon fiunk apukája vagyok - büszke és szorgalmasan pelenkázó, büfiztető, viccelődő apuka. A legjobb dolog az életemben, ha meg tudom nevettetni a családomat. Erre mindig odafigyelek, fontos, hogy sokat nevessünk. Az élet szép! :)
Próbálom az életemet egyszerű szabályok szerint élni. Ebből egy pár:

 • gyerek nélkül az élet értelmetlen
 • ha most jó, akkor minden jó
 • csak az fontos, ami 5 év múlva is az lesz
 • ha kétséged van, semmi kétség
 • érezd magad jól a szerda délutánjaidon

Az első Linux megjelenése óta csak Linuxot használtam egészen, 2010. áprilisáig. Akkor vettem egy iPhone-t, majd egy Mac laptopot, és ez komoly hatással volt az elvárásaimra. Kidobtam az összes régi asztali gépemet és a laptopjaimat (4 db laptopot használtam akkor). Most örülök neki, hogy csak 1 laptopom van, ami mindent visz (erről később).
Amikor Magyarországon vagyunk, vagy Siófokon, a Balaton parti lakásunkban (80%) vagy Budapesten, a Duna parti lakásunkban (20%) tanyázunk.
27 éve kosárlabdázom, sokat olvasok és szeretek fotózni. TV-t évek óta nem néztem, de a feleségem révén rendszeresen rádiózunk.

Milyen hardvert használok?


A kütyüjeimre büszke vagyok. Próbálom mindenből megvenni a vásárlás pillanatában legjobbat, és addig használni, amíg csak kielégíti az elvárásaimat és támogatja a munkámat. Ha valami kicsit is hátráltat, lecserélem egy jobbra. Fontosnak tartom, hogy az eszközök kiszolgáljanak és alkalmazkodjanak hozzám.
Van egy csúcs, egyedileg összeállított és az Apple Inc-vel legyártatott 17"-os CTO MacBookPro-m ($6,000), SSD-vel, extra felbontással, matt kijelzővel, meg i7 procival. Egy 6TB GDrive-ot használok külső meghajtóként + van egy 750 GB-os GDrive külső vinyóm. HP Envy 100 D410 a nyomtatóm, de van egy 3GS iPone-om és egy 64GB-os, WiFi-s iPad 1-esem. Zenét egy Sony fejhallgatóval hallgatok. A mobilinternetem 4GS (Los Angeles előnye :) ). Backup rendszerként TimeCapsule 2TB-t használok (erre mentődik a feleségem MacAir + iPad + iPhone kombója is). Ezenfelül van néhány szerverem az összes nagy szervergyártótól.

Milyen szoftvert?


Minden szerveren Linux fut. Minden nem-szerveren OSX vagy iOs. A feladatkezelőm az OmniFocus, böngészésre 15 különféle browsert használok. Programozásra a Coda, BBEdit, Cyberduck hármast használom. Kedvenc videólejátszóm az MPlayer, de előszeretettel használom még a következő szoftvereket is: Evernote, DropBox, Things, Smultron, DEVONnote, DEVONthink, Kompozer, Firefox, Chromium, Penultimate, Instapaper, ThoughtsHD, AudioMemos, SugarSync, Paymo, Acorn, Air Video, Air Mouse, Amadeus, Skype, FileZilla, Camino, iDraw, OpenOffice, Opera, RescueTime, Skim, TimeTrack, Twitter, Calibre, Instagram. Kedvenc játékom a Borderlands.
Rajzolni az ArtStudio és ArtRage programokkal tanulok.
A levelezőmet és a naptáramat a Google kezeli. Online vagyok napi 24 órában, szeretem mindenhol elérni a dolgaimat.

Milyen lenne számomra az álom setup?


Az álmaimban élek. Ha tudnék jobbat a jelenlegiektől, akkor azokat használnám. :)

Az írás eredetileg a Mandroid portálon jelent meg rólam: http://mandroid.hu/2011/06/lukacs-krisztian/


Kategóriák:

Kik vagyunk?

 • Lukács Krisztián

  Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

 • Darnyik Szilvia

  Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

 • Lukács Leon

  Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?