kutatómérnök

A középiskolai számtech tanárból kutatómérnök lettem és felköltöztem Budapestre. A hétvégéket Miskolcon töltöttem, de hétköznaponként Budapestre ingáztam a munka miatt.

Reggel 7 től dolgoztam és délutánonként bevállaltam még programozói mellékállásokat is, mivel akkoriban szinte mindegy volt, hogy melyik informatikai céghez kopogtam be úgy is kerestek szoftverfejlesztőket. (Volt olyan amikor munkainterjúra mentem, de a buszon hagytam a kinyomtatott lapot a cég adatival, így csak az irodaházban voltam biztos. A portástól kértem segítséget, hátha tudja, hogy melyik cég foglalkozik olyasmivel ahová felvételiztem. Konkrét választ nem adott, de ideadta azon cégek listáját akik szerinte valami hasonlóval foglalkoznak. Sorba bementem mindegyik céghez, hátha az az ahová eredetileg jöttem. Végül nem találtam meg az eredeti célpontomat, de három cég is úgy engedett el, hogy ha akarok akkor holnaptól dolgozhatok náluk. Másnap felhívtam azt a céget akihez eredetileg mentem volna akik szintén felvettek. Az eredeti ötletem nem vált be, így az irodaházban kipróbáltam másik 2 céget is pár hónap leforgása alatt. Végül egyiknél sem maradt hosszabb ideig, de ez majd egy következő történet lesz)

A másodállás után a barátaimnál laktam a Schönherz kollégiumban egy íróasztal alatt, mivel ágy nem jutott, a barátaim pont annyian voltak amennyi ágy a szobában volt. Nem volt pihentető ez a része az életemnek, de akkor már kb. nyolc, tízszeresét kerestem egy átlag keresetnek. Szerettem volna kikerülni abból a körből amiben éltem és ezért keményen dolgoztam, hogy valóra válthassam az álmaimat.

Visszatérve a kutatásokhoz: egy katonai fejlesztésben vettem rész, lehallgató készülékeket (hardver és szoftver) fejlesztettünk a pakisztáni -indiai háborúba. Én fejlesztettem a szoftverkomponensek közötti kommunikációt felügyelő részt Linux operációs rendszeren C++ -ban. Nagyon sokat tanultam ebben az időben a fejlesztési projektekről és a munkatársi viszonyokról, a szoros határidőkről és arról, hogy hogyan bánik egy jó főnök az alkalmazottaival.


Kategóriák:

Kik vagyunk?

  • Lukács Krisztián

    Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

  • Darnyik Szilvia

    Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

  • Lukács Leon

    Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?