Programozó

Emlékszem a pillanatra amikor általános iskola 7. és 8. osztálya közötti nyáron nagyapám szőlőjében kapáltunk és azon törtem a fejem, hogy mit kezdjek az életemmel, mert ez a kapálás nagyon nem tetszik. :)

Pár 10 méter poroszkálás után az az ötletem támadt, hogy számítógépekkel akarok foglalkozni. Mint utólag kiderült ez nagyon jó döntésnek bizonyult még akkor is, ha középiskolában tettem egy kis kitérőt a katonaság felé ( Leendő légideszantos ). Szerencsére a lábtörésemnek köszönhetően visszatértem az eredeti folyómederbe.

Amióta az eszem tudom keresem az automata, önjáró rendszereket és szeretem ha a dolgok jól definiált szabályrendszerben működnek. A programozás tökéletes élvezet. Mindig tudom, hogy mit és miért mond a kommunikációban résztvevő másik fél :) Tiszta szabályrendszer és azt történik amit én akarok. Szeretek gépeket programozni. :)

Komolyabbra fordítva a szót: a programozás nagy előnye, hogy lépésről - lépésre nagy rendszereket lehet felépíteni, úgy hogy egy dolgot csak egyszer kell elmagyarázni a gépnek. (kód újrafelhasználás, objektum orientált programozás)

Közel 20 programozási nyelven készítettem 1000 sornál hosszabb scripteket vagy komolyabb szoftvereket. Fejlesztettem operációs rendszer, karakteres felületen működő rajzprogramot és persze hasznos dolgokat is. (portálok, raktárkészlet kezelő, számlázó, dokumentum kezelő és rendszerező szoftvereket, bankkártya olvasókat és törzskártya rendszereket)

A programjaimat jól dokumentálom és archiválom, gyakorlatilag minden kódrészlet megvan amit valaha írtam az első Pascal, Turbo Pascal és Turbo Vision fejlesztésektől teljesen a mai napig.

Manapság a szoftverfejlesztő tudások inkább fejlesztési projektek minőségbiztosítási tanácsadásaiban kamatoztatom. Jelenleg futó legkomolyabb fejlesztési projektem a SEO CMS keretrendszer fejlesztése.


Kategóriák:

Kik vagyunk?

  • Lukács Krisztián

    Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

  • Darnyik Szilvia

    Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

  • Lukács Leon

    Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?