Evernote a napi munkában

Időnként vannak programok, melyeknek a zsenialitását nem rögtön fedezem fel. Ilyen esetekben a programot kipróbálom, de mivel azt gondolom, hogy nem felel meg 100%-osan az igényeimnek tovább kutatok. Általában időről-időre előveszem azokat a programokat, amik majdnem tökéletesek voltak. Így jártam az Evernote-al is.

Az Evernote felhasználása

jegyzetfüzet

Kb 2 éve az első programok között telepítettem fel az új Mac-emre, majd sokáig szinte semmire nem használtam. Egy idő után rászoktam arra, hogy telefonbeszélgetések alatt ebbe jegyzetelek a laptopomon, mert nem veszek el a tartalmak ha kikapcsolom mentés nélkül az alkalmazást. Rájöttem arra is, hogy milyen jól tud jönni, ha ezek a jegyzetek megvannak az iPaden és az iPhone-on is. Szóval maradt az Evernote a jegyzetfüzetem.

átmeneti forráskód tároló

Egy időben sok fejlesztőeszközt végignéztem, amiben jól tudnám a forráskódokat átmenetileg tárolni. ( HTML javítások és layout munkák, amikor SEO projekten dolgozunk és a hibákat javítjuk. ) Több körös szoftverkeresés után ezen a fronton is az Evernote teljesített a legjobban, mivel létre tudtam olyan csoportot hozni, ami csak a laptopomon tárolódik és nem szinkronizálódik a mobil eszközeimmel.

dokumentum és weblap rendszerező

Kb fél éve szoktam rá arra, hogy a weben talált komolyabb írásokat eltárolom az Evernote-ba. ( Megnyitom olvasási nézetben a Safarival, így eltűnnek a reklámok és a grafikai elemek. Majd kinyomtatom PDF-ként az Evernote-ba, mivel az Evernote mint PDF nyomtató megjelenik a laptopon. )

A megoldás előnye, hogy - az írások megmaradnak, akkor is, ha a weblap megszűnik - a könyvjelzőkkel ellentétben, bele tudok keresni a tartalmak szövegébe - szinkronizálás után offline állapotomban is el tudom olvasni őket - a dokumentumok tagelhetők, rendszerezhetők

Ennél a megoldásnál vagy a prémium csomagot kell venni, vagy vigyázni kell a havi 60 MB-os feltöltési limitre ( letölteni korlátlanul lehet ). Megjegyzem, még egyik hónapban sem használtam el a 60MB-omat.

naplózás

Évek óta (2000-óta ) naplózom az összes tevékenységem, telefonbeszélgetéseket, mindent ami a projektek szempontjából fontos lehet.

Hosszú utat jártam be mire rájöttem, hogy az Evernote milyen jól használható a projektek dokumentálására is. ( lásd: projektnapló )

Az Evernote előnyei a projekt dokumentálásban - Automatikus GPS adatok rögzítése az írásokhoz - Tagelési lehetőség - online és offline bejegyzések - szinkronizálható naplók - platform független kliensek - diktafon, hangjegyzetek csatolhatók a szöveghez - megoszthatók a naplók - képek csatolhatók - keresés globálisan, vagy tagen belül - az egyes írásokat könnyen el lehet küldeni e-mailben

Egy problémám van csak, alap esetben nem támogatja a MarkDown-t, csak klienseken keresztül.

Az Evernote jó eszközöm a napi munkámban.


Kategóriák:

Kik vagyunk?

  • Lukács Krisztián

    Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

  • Darnyik Szilvia

    Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

  • Lukács Leon

    Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?