Termékbemutatók pénzért?

minőségi híváslista

Pár éve rákerültem valahogyan egy "minőségi", ügyvetetők telefonszámát tartalmazó listára, mert hetente többször felhívnak valami fantasztikus, ügyvezető igazgatóknak szóló ajánlattal. Ezen telefonbeszélgetések alatt jól tudom fejleszteni a válaszaimat érdektelen meghívásokra. Itt van pár a lerázó szövegeimből:

 • ne haragudjon most nem alkalmas, vissza tudna hívni egy év múlva
 • nincs már cégem Magyarországon
 • külföldön élek, így nem tudok elmenni a rendezvényükre

érdekes hívások

Szerencsére vannak olyan hívások is, amik érdekelnek. Ilyenkor kérek bővebb tájékoztatást e-mailben, vagy elmegyek a rendezvényre.

Mostanában megfigyeltem, hogy pár ezer forintos "minimális" összeget kell fizetni a helyszínen, amiről a telefonban elfelejtettek informálni.

Nem tudom elfogadni, hogy ki kell fizetnem a fogyasztásom akkor, amikor meghívnak és termékbemutót nézek, még akkor sem, ha érdekel az amiről beszélnek. ( étterem meggyitókról, vagy szoftverfejlesztő cégek milliós szoftvereinek bemutatóiról beszélek, nem MLM rendszerben értékesített hajszárítókról )

nem megyek vendégségbe, ha fizetnem kell

Az összegek 5000 Ft alattiak, de akkor sem fizetem ki. Ebből a pénzből inkább veszek valamit a fiamnak, mintsem, hogy odaadjam valakinek aki el akar adni nekem valamit.

A fentiek miatt egy ideje megkérdezem, hogy mennyibe fog nekem kerülni a termék vagy szolgáltatás bemutatója. Ha "fizetős", akkor elmondom az ügyintézőnek, hogy nem érdekel és jelezzék, ha ingyen megnézhetem a terméket vagy szolgáltatást. ( Csak akkor, ha érdekel amiről beszélnek. Nem az ingyen kávéra, vagy ebédre hajtok )

lehet ingyen is

Az írás apropóját az adja, hogy a héten először, de rögtön két esetben is azzal hívtak vissza, hogy a szoftvert bemutatják ingyen is. Elmegyek, megnézem, de kíváncsi vagyok, hogy min fognak spórolni. Ha nem Magyaroszágon lennénk, eszembe sem jutna, hogy kifizettetik velem a fogyasztásom a bemutató végén.


Kategóriák:

Kik vagyunk?

 • Lukács Krisztián

  Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

 • Darnyik Szilvia

  Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

 • Lukács Leon

  Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?