Legenda vagyok

A film után a könyvet is elolvastam. Érdekes, hogy mennyire más történet a kettő. Természetesen a könyv izgalmasabb történet.

Will Smith nem a szinészi játékáról híres, de én kedvelem a filmjeit. Gyakran készít sci-fi támájú filmeket és a filmek forgatókönyvei között okosan válogat. Az I rothoz vett egy grafikai motort amit felhasznál az összes többi filmjéhez (TIPP). Ezzel a motorral készült a Legenda vagyok filmje is.


A film alaptörténete csak nyomokban hasonlít a könyv történetéhez. Természetesen a könyvben a szerző megmagyaráz olyan dolgokat, amik a film megnézése alapján érthetetlenek maradtak. (Milyenek a vámpírok, mit miért csinálnak, stb...). A fim rövid története: Főhős elveszi a családját és a teljes emberiséget. Kutat, hogy megállítsa a vírust, ami megölte a szeretteit és az összes többi ember dühöngő, agyatlan fenevaddá változtatta. Nappal begyűjti a dühöngő zombikat, az éjjeleket pedig próbálja túlélni. Közben folyamatosan keresi az ellenszert, amit a végén megtalál. A könyv története kicsit egyedibb: Szintén egy ember marad a földön. Mindenki más zombi vámpírrá változik. Főhősünk pusztítja a torzszülötteket napra nap. A könyv végén szembesülünk azzal, hogy a vámpírok értelmes lények és az emberi civilizáció következő szintjét képviselik. A dühöngő fenevad épp a főhősünk, aki magányos szörnyetegként pusztítja az civilizációt. Vagyis egy hagyományos vámpír történet, csak pont fordítva. A vámpírok között pusztít az egyetlen ember. :) A könyve első pár oldala nem fogott meg, de a film miatt szerettem volna elolvasni. Ahogy elolvastam az első oldalakat a könyv úgy belendült, hogy alig tudtam letenni. Néha azon kaptam magam, hogy vasárnap hajnal 3 van és én még mindíg olvasom. Jó könyv. Olvasd el, ha teheted!



Kategóriák:

Kik vagyunk?

  • Lukács Krisztián

    Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

  • Darnyik Szilvia

    Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

  • Lukács Leon

    Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?