Állat, ember, gép

Van aki állatokkal, van aki emberekkel, esetleg emberállatokkal szeret foglalkozni. Én amióta az eszemet tudom gépekkel szeretek dolgozni.

az élet (egyik) értelme

Hiszem, hogy az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy meg kell találni azt a dolgot amit a legszívesebben csinálunk. Ha ez megvan, akkor keresni kell valakit aki fizet ezért. Ha aludni szeretsz, akkor egy álomklinikán vagy egy matrac tesztelő üzemben kell dolgoznod, ha szappanbuborékokat szeretsz fújni, akkor meg kell csinálnod Las Vegasban a buboréksót.

Ha szeretsz valamit csinálni és fizetnek is érte nagy valószínűséggel jó leszel benne, vagyis nyugodtabb életed lesz mint az emberiség civilizált részének a nagyobbik fele.

Pontosan emlékszem a pillanatra, amikor 7. általános iskolás voltam és a családdal a szőlőben kapáltunk. Nagyon utáltam amit csinálni kellett, ezért azon törtem a fejem, hogy mit szeretnék, ami nem ez. Itt találtam ki, hogy számítógépekkel akarok foglalkozni.

tervezés és kivitelezés

A régi családom akkor még kooperatív üzemmódban dolgozott, így kaptam támogatást. Vettünk egy C-64-est Bécsben és ha jól emlékszem a pénzt se kellett megadnom. ( Ez azért fontos momentum, mert a későbbiekben ilyen nem fordult többet elő, testvértől, szülőktől csak kölcsönt kaptam, iskolára, új számítógépre. Nem értek ezzel egyet, mert azt gondolom, hogy a szülőknek mindent meg kell tenniük, hogy a gyerek tanulni tudjon ha akar. Majd később ezt is kifejtem)

A C-64-es gép amint megérkezett bejelentkeztem egy rokonomnál és gyorsan megtanultam, hogy melyik gomb mit jelent a billentyűzeten. Amint ez megvolt vettem könyveket és nekiálltam és megtanultam programozni BASIC nyelven. Egy év múlva már árultam a programjaimat, de ezeket még senki nem vette meg. :)

A középiskola nem hozott látványos előrelépést az informatikai tudásomban, köszönhetően azoknak az állatoknak, akik számtech tanárnak nevezték magukat. Szerencsére az órákon nem tudták megutáltatni velem a gépeket így középiskola után ismét nekiestem a gépek idomításának.

én és a gépeim

Kaptam kölcsön a családtól így tudtam venni egy 486-os PC-t. Mivel munkanélküliként én is jó magyar szokás szerint az állam mellén lógtam, ingyen elvégezhettem egy átképzést és hivatalosan is számítógép programozó lettem. ( Pascal, Turbó Vision, C, ASM )

Az üzlet beindult, vették a szoftvereimet, de még mindig azt kerestem, hogy az informatikán belül mi az amire vágyom, mit csinálok a legszívesebben. ( fejlesztettem operációs rendszert, hardver közeli meghajtókat, felhasználói felületeket és foglalkoztam vírusokkal is )

Tevékenységtől függetlenül mindig az okozott örömet, ha megírtam egy programot és úgy feküdtem le, hogy tudtam: a gépeim dolgoznak más szoftverekkel szemben vagy ellen amíg én alszom. Dolgozik a jól beállított és optimalizált csapatom akkor is, ha nem ülök a gép előtt.

webes projektek

2000 lett mire végetértek a beágyazott rendszer fejlesztések és a PHP3 segítségével elmerültem az internet virtuális világában. Az életem ezen szakasza még most is tart és jól érzem magam benne SEO tanácsadóként. Érzem, hogy nagyhatalmú ura vagyok ennek a világnak és a szoftver hadseregem akkor is dolgozik, ha én alszom. Helyén vannak a dolgok.

Ha szeretnél sok pénzt adni azért, mert a gépeim dolgoznak miközben alszom, akkor küldj egy rövid üzenetet: ;) +36-30-9256635


Kategóriák:

Kik vagyunk?

  • Lukács Krisztián

    Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

  • Darnyik Szilvia

    Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

  • Lukács Leon

    Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?