A “Fizess Idővel Módszertan” alapjai

A fizess Idővel Módszertan alapkifejezéseit szedtem itt össze, annak érdekében hogy az alapfogalmakra rávilágítsak a Módszertan szemszögéből. Az egyes kifejezések mást és többet is jelenthetnek, de itt csak a pénzügyi tudatosság szerint, a Módszertan alapján vizsgálom őket.

Stressz

A stressz definíciója szerintem az, amikor az idő ellened dolgozik. Azaz meg kell csinálni valamit, de ahogy telik az idő a dolog elvégzésére egyre kevesebb lehetőséged vagy esélyed van. Amikor az idő neked dolgozik, akkor nem kell tenned semmit, ahhoz hogy egyre jobb legyen.

Például, ha jön a délután 5 óra és le kell adni egy anyagot, de a gyerekért is el kell menni az oviba az stresszes. Ilyenkor az idő ellened dolgozik, ha nem csinálsz semmit, akkor egyre rosszabb lesz a helyzet.

De ha van 100 egységnyi államkötvény befektetésed és hagyod, hogy dolgozzon, azaz ha nem csinálsz semmit, egyre több pénzed lesz. Ilyenkor az idő neked dolgozik, mert ahogy telik neked egyre jobb lesz.

Boldogság

Boldog akkor vagy, ha elfogadod és értékeled azt amid van.

Például, keresel 100 egységnyi pénzt, de kijössz belőle és nem vágysz 500 egységnyi pénzre. Ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozol azon, hogy egyszer majd 500 egységnyi pénzed legyen. Ez azt jelenti, hogy nem idegesíted magad azon, hogy neked miért csak 100 van és miért nincs már 110.

Szabadság

Szabad akkor vagy ha megtehetnél dolgokat, de tudatosan nem teszed meg. Esetleg élvezed, hogy megtehetnéd, de mégsem teszed meg.

Például, amikor megvehetnél egy sportautót, mert pénzed is van rá, a házad is akkora, hogy elfér és még a környék is olyan, hogy nem törnék össze vagy nem vontatnák el a szomszédok. Ennek ellenére nem veszel sportautót, mert mondjuk családod van kicsi gyerekekkel és nem lenne időd élvezni az autózást a pároddal.

A szabadság mit sem ér, ha nincs felelősséged, de most nem bonyolítom. Később visszatérünk rá.

Pénz

Adódik a kérdés: hogyan lehetünk Boldogok és/vagy Szabadok, ha nincs elég pénzünk ahhoz, hogy megéljünk? A válasz egyszerű: sehogy.

Azaz mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy megalapozd a pénzügyi függetlenséged, a pénzügyi szabadságodat, a pénzügyi boldogságodat.

Egyetlen utat ismerek ami elvezet ide. Ennek az útnak a bemutatásáról szól ez az oldal.

Olvass tovább! A következő fejezet: 01. Fizess idővel - Az alapok

Ha nem tudod pontosan hogy mik a céljaid, vagy nem tudod, hogy a munkahely vagy a vállalkozás az ideális neked, akkor a továbblépés előtt olvass bele ebben a fejezetbe: Melyik jó nekem?: Munkahely? Karrier? Vállalkozás? Befektetés?

Mennyire tetszett a cikk?

Ha majd egyszer gazdag leszek

A lottónyertesek 50+% a nyeremény megnyerése után 5-10 éven belül rosszabb anyagi helyzetbe kerül, mint amilyenben a nyeremény előtt volt.

Az élet célja - 42

Mi az élet célja? Miért vagyunk itt? Mit kezdjek az életemmel? Ahány ember, ahány módszertan mind máshogy fogja meg a kérdést és máshogyan próbál meg választ keresni ezekre az alap kérdésekre. Egy dologban azonban mindenki egyetért. Sokkal jobb ha van célod, mintha csak élsz bele a világba.

Munkahely - Karrier - Vállalkozás - Befektetés

A nagy kérdések és az azokra adott válaszok. Ha nem tudod pontosan hogy mik a céljaid, vagy nem tudod, hogy a munkahely vagy a vállalkozás az ideális neked, akkor a továbblépés előtt olvass bele ebben a fejezetbe.

    Ajánlott tartalmakPowered by ArticleSuggestion