Az élet célja - 42

Az élet célja - 42

Mi az élet célja? Miért vagyunk itt? Mit kezdjek az életemmel? Ahány ember, ahány módszertan mind máshogy fogja meg a kérdést és máshogyan próbál meg választ keresni ezekre az alap kérdésekre. Egy dologban azonban mindenki egyetért. Sokkal jobb ha van célod, mintha csak élsz bele a világba.

Kezd azzal a tudatosabb életed, hogy elgondolkozol azon, hogy:

Mi az amit nem tudsz nem csinálni?

Mondok egy példát: Mi lenne, ha adnék 1.000.000 Ft -ot egy feltétellel, ami az lenne, hogy X dolgot nem csinálhatsz többet az életedben. (Tegyük fel, h nem kérek olyan hülyeségeket, hogy többet nem lélegezhetsz, vagy nem ehetsz). Olyan egyszerű dolgokat kérnék mint:

  • Nem olvashatsz ki több könyvet.
  • Nem kirándulhatsz többet.
  • Nem taníthatsz többet.
  • Nem nyithatod ki többet a laptopodat.
  • Nem használhatod többet a telefonod.
  • stb...

Írj fel egy pár ilyen egyszerű példát. Mindent, amit szeretsz vagy szeretnél.

Ezután gondold végig, hogy a listán szereplő tételek közül melyikről mondanál le 1.000.000 HUF -ért. Azután gondold végig, hogy miről mondanál le 10.000.0000 HUF -ért, 1.000.000.000 -ért, stb. Emeld folyamatosan az összeget.

Ha mindenről lemondanál ami fontos neked 1.000.000 HUF -ért, akkor nagy bajban vagy, máshol kell megoldást keresned a problémáidra.

Akkor jársz jó úton, ha pár dologra azt mondod, hogy valamilyen hatalmas nagy összegért lemondanál róla, de belül tudod, h elbuknál, nem tudnád megállni.

Ezeket a dolgokat kell összegyűjtened, mert ezek azok amik igazán fontosak neked.

Dolgok amik feltöltenek

Ezentúl szedd össze azokat a dolgokat is, amik valamilyen oknál fogva nagyon szórakoztatnak és feltöltenek. Ezek lehetnek teljesen értelmetlennek tűnő dolgok is. Én például régebben nagyon élveztem, amikor 2 számítógépet úgy tudtam beállítani, hogy egymás ellen játszottak és kialakult az egyensúly, egyik sem tudott a másik ellen győzni. Látszólag értelmetlen, mégis ez vezetett el engem oda, hogy imádom a folyamatokat, a módszereket, az automatizálást, a pénztermelő rendszerek megfigyelését.

Szeretek tanítani is, ezért lettem először tanár, aztán tanácsadó. A tanácsadás tanítás, csak a versenyszférában sokkal több pénzért. Mivel a tanácsadásban is ki tudtam élni magam és még jól is fizetett ezért inkább azt választottam nem a középiskolai tanítást, amivel kezdtem.

Vannak napjaim, amikor 9 megbeszélésem van. Olyan nagyon felpörgök, hogy még késő este is alig tudok elaludni ilyen napok után. Ugyan ez a helyzet akkor is, ha sok embernek beszélek egy meetupon vagy konferencián.

Zárt be magad egy sötét szobába

Az egyik kedvenc módszerem még az, amikor nem hagyom hogy az agyam feladatokat, vagy problémákat mutasson nekem azért, h elterelje a gondolataimat. Sokan ezt az állapotot meditálással érik el. Én ilyenkor bemegyek egy sötét szobába és vagy az adott kérdésen töprengek, vagy megpróbálok semmire sem gondolni. Van, hogy megjön a válasz 10-15 perc alatt, de van, hogy hónapokig vagy még tovább keressük valamire a választ. Ha a kérdés fontos, akkor a befektetett végtelen mennyiségű energia is megtérül. :) Csináld és ne hagyd, hogy elfogult légy annyira, hogy a lényeggel ne tudj foglalkozni.

Az elfoglaltság a létezés önigazolása.

Mennyire tetszett a cikk?

Ajánlott tartalmakPowered by ArticleSuggestion