Nincs pénzem és időm sincs. [II. fázis]

Mit jelent a "Nincs pénzem és időm sincs."?

Nincs pénzem

 • nem tudsz megvenni mindent ami a kényelmes élethez kell
 • nem tudsz megvenni luxus dolgokat
 • nincs elegendő pénzed utazásra
 • nincs elegendő pénzed a hobbidra
 • arról ne is beszéljünk, ha olyan rossz helyzetben vagy, hogy az étkesésed, lakhatásod vagy az egészséged van veszélyben

Nincs időm

 • reggeltől esik rohansz
 • kapkodva eszel
 • nincs időd az ismerősökre
 • nincs időd a szórakozásra

Hogyan jussunk el a "Nincs pénzem és időm sincs." állapotból a "Van pénzem, de nincs időm." állapotba?

Ha nincs pénzed, mert nem kapsz sok pénzt a munkahelyeden, de sok időd van, akkor rosszul csinálod. Itt most az a feladatod, hogy se időd se pénzed ne legyen. Azaz minden idődet a fejlődésre kell fordítanod, nem lazsálhatsz, mert soha nem keveredsz ki ebből a helyzetből. Simán le lehet élni egy életet úgy, hogy ebből nem lépsz tovább. Az idő rohan és nem neked dolgozik. Jó ha stresszben vagy és semmire nincs időd. Akkor csinálod jól. Ha itt jársz, akkor remélem ez egy kicsit megnyugtat.

Persze nem mindegy, hogy milyen irányba rohansz. Az se jó, ha körbe - körbe rohangálsz. Bár így teljesíted az elvárást, se időd se pénzed nincs, de sajnos nem teljesíted a célt: A lehető leggyorsabban és a legstabilabban átlépni a következő szintre.

Másik fontos szempont amire figyelned kell: Ha az életed során egyre magasabb elvárásokat fogalmazol meg magaddal szemben, akkor is itt ragadsz. Már lehetne pénzed, ami miatt idővel lehetne időd is, de folyamatosan emeled a tétet és időről időre ide kerülsz vissza. Ami önmagában nem gond, ha stabilizálod az új elvárásaidhoz a dolgaidat és egy következő szinten tudsz élni majd. Persze sokkal kevesebb problémád lesz, ha az elvárásaidat igazítod a lehetőségeidhez és nem rohansz folyamatosan egy életen át.

Van olyan is, amikor "tol az élet". Sorra jönnek a jobbnál jobb lehetőségek, amik mellett nem szabad elmenned és ennek az az ára, hogy vissza kell térned erre a szintre (vagy a következőre). Kitartás, ha sokszor jártál itt és sokszor kimásztál innen ( esetleg már voltál a Van időm van pénzem szinten is), akkor könnyebb lesz, mintha semmi remény, azt sem tudod, hogy merre van a jó irány és még soha nem volt máshogy.

Visszakerülhetsz ide egy magasabb szintről, akkor is ha túl nagy befektetéseket vállalsz. Felborul a pénz egyensúlyod és itt találod magad. A befektetés még nem termel (vagy kevesebbet termel mint gondoltad), és megint rengeteg időt kell eladnod, hogy több pénzed legyen, amiből rendreteszed a pénzügyeidet. Az a lényeg hogy az első szintre ne ess vissza soha, mert onnan nehéz kimászni. Továbbá cél, az is, hogy a lehető legkevesebbszer gyere ide vissza és olyan gyorsan lépj ki innen amilyen gyorsan csak tudsz.

Ez egy kötelező, de nem jó állapot.

Ha jól csinálod, akkor

 • szereted amit csinálsz
 • egyre jobb vagy benne
 • egyre több pénzt adnak érte

Van esélyed, hogy átlépj a "Van pénzem, de nincs időm." szintre. Nagyon nehéz lesz az a szint is. Ne add fel. :)

Mennyire tetszett a cikk?

  Ajánlott tartalmakPowered by ArticleSuggestion