Fizess idővel fázisok

Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani milyen messze vagyunk a vágyott céltól az utat mérhetővé kell tenni. A mérhetőségre és a megoldandó feladatok sorrendbe állítására találtam ki a Fizess idővel módszertant.

A módszertanom 4 jól elkülöníthető fázist határoz meg:

 1. Nincs pénzem, de sok időm van.
 2. Nincs pénzem és időm sincs.
 3. Van pénzem, de nincs időm.
 4. Van pénzem és van időm is.

Ezt a sorrendet nem lehet összekeverni. Ha megpróbálod, akkor visszaléptet az élet az előző szintre és kezdheted erőről pár év elpazarlása után.

Nincs pénzem, de sok időm van.

Amikor belekezdünk a felnőtt életünkbe általában nincs saját magunk által megtermelt pénzünk. (Zsebpénz, örökség, stb... most nem számít ). Azaz nincs pénzünk.

Bármennyire is hitetlen, de olyan sok szabadidőnk mint amennyi középiskola vagy az egyetem során volt, már valószínűleg nem lesz soha az életünkben. Persze ezt nehéz elhinni egy vizsgaidőszakban, vagy az érettségire készülve, de pár 10 év múlva ha visszatekintesz, igazat adsz majd nekem. Azaz ilyen sok időnk, mint akkor volt feltehetően nem lesz. Vagyis ebben az időszakban van időnk.

Ebben a szakaszban komoly, életre kiható módszertani hibákat nem lehet elkövetni. Az egyetlen fontos dolog, hogy induljunk el az úton.

Nincs pénzem és időm sincs.

Az életünk következő fázisában elmegyünk dolgozni. Itt kezdődnek a problémák, így ezzel a résszel külön fejezetben is fogok foglalkozni.

Elmegyünk dolgozni, azaz az időnket eladjuk pénzért. A gond az, hogy pénzt nem igazán kapunk a munkánkért ( érezhető mennyiségű nagy pénzről beszélek ), mert még nem értünk semmihez, nincs tapasztalatunk. Azaz mivel elmentünk dolgozni megszűnt az időnk és mivel nem kapunk rendes fizetést ezért pénzünk se lesz. Ez a legjobb dolog ami történhet veled, hidd el. Sokkal jobb ha az életed második lépése a se pénzem se időm, mintha belefogsz valami durvába és kihagyod ezt a fázist.

Például, ha rögtön elkezdesz drogot árulni, akkor ezt a fázist átugrod egy időre. Lesz pénzed de feltehetően nem sok időd lesz. Majd jön a lebukás, azaz visszalépsz az első fázisra: Sok időd és semmi pénzed nem lesz. A börtönben. Ezért mondom, hogy a legjobb dolog ami történhet veled az az, ha se időd és se pénzed nem lesz. Ne siettessd a dolgokat, mert lassabban fogsz haladni.

Ebben a fázisban komoly, egy életre kiható döntéseket kell hozni. Sajnos itt a nyugati civilizált lakosság jelentős része el is rontja az életét.

Külön fejezetében kifejtem, hogy mire gondolok.

Van pénzem, de nincs időm.

Idővel, ahogy halad az életünk egyre több tapasztalatot szerzünk. Ezáltal feltehetően nő a piaci értékünk, ami kifejeződik a havi bevételünkben is. Azaz egyre több pénzt keresünk. Függetlenül attól, hogy multinál dolgozunk, vagy saját magunkat zsákmányoljuk ki a kényszervállalkozásunkban: bevételünk lesz, de időnk feltehetően nem.

Attól függően, hogy mennyire hoztunk rossz öntéseket az előző és ebben fázisban itt az éppenhogycsak elviselhető, vagy a teljesen elviselhetetlen állapot között ingázunk majd.

Van pénzem és van időm is.

Van egy rossz hírem. Ebbe a fázisba alig jut el valaki. Ha egy nagy céget vezetsz, drága autód van, de éjjelente sírva ébredsz és hónapokkal korábban kell kérvényezned egy hosszú hétvégét, akkor nem jársz itt.

Ha szerencsés vagy és jól választasz barátokat, akkor a teljes ismeretségi körödben lehet, hogy lesz egy ember, aki eljut ide. Lehet, de simán leélhetsz egy életet úgy, hogy nem ismersz meg egy ilyen embert sem.

Sokat vetítik magukról azt az illúziót, hogy sok pénzük és sok idejük van. Bárcsak ilyen sok ember megtehetné ezt, de sajnos nem.

Akkor jutsz el ebbe a fázisba, ha

 • az előző fázisokban jó döntéseket hoztál,
 • következetesen tartottad magad a céljaidhoz.

Mikor mondhatod, hogy ebben a fázisban vagy?

 • ha az idő neked dolgozik, azaz akkor is gyarapodik a vagyonod, ha nem csinálsz semmit. (Passzív jövedelmek)
 • 100% -ban megélsz a passzív jövedelmeidből, aktív munkavégzés nélkül.

A feladat eddig könnyű, hiszen ha nincsenek igényeink, nincsenek kiadásaink, akkor ez a két feltétel rögtön teljesül. Azaz ha elmész hajléktalannak, akkor rögtön megélsz aktív munkavégzés nélkül. Nem ez a cél.

Itt jön vissza a képbe a Boldogság és Szabadság kérdése a Felelősséggel.

Azaz kellenek még ezek a feltételek is:

 • olyan színvonalú életet élhetsz amilyet szeretnél.
  • ehetsz egészséges ételeket,
  • utazhatsz amikor akarsz,
  • élhetsz ahol akarsz,
  • a gyerekeid jó minőségű iskolában tanulhatnak ha akarnak,
  • jó környéken laksz,
  • tudsz figyelni az egészségedre, a rendszeres mozgásra,
  • stb...
 • mindezt úgy, hogy az egyik napról a másikra elköltözhetsz a családoddal/szeretteiddel egy általad választott országba egy pár évre akár. ( a vízumkérdésektől most függetlenítsünk el)

Ha itt jársz, akkor felkérlek vendég előadónak. Mindenképp jelentkezz.

Ha nem itt jársz, akkor olvass tovább.

Ez az állapot nem egy örökre megszerezhető státusz. Ha szerencsés vagy eljutsz ide, de semmi nem garantálja, hogy itt maradsz örökre. (Az előző fázisok között is gyakori az ugrálás oda vissza, ahogy telnek az évek ).

Ha stabil alapokat fektettél le, akkor feltehetően nem esel vissza 2-3 szintet csak max egyet és azt se 10 évekre, csak röviden időre.

Ha felcsigáztalak, akkor utalj át 100.000.000 HUF ot, vagy 1000 BTC -t nekem és megmondom, hogy hogyan lehet pénzt keresni. :)

Nem, csak vicceltem. A módszertan minden részletében ingyenes. Olyan mint egy könyv amit ha megveszel, akkor még nem tettél semmit a boldogulásod érdekében. Még akkor sem, ha egyszer vagy többször kiolvastad. Akkor tettél valamit, ha elkezded gyakorolni. A gyakorláshoz jó, ha van társad, segítséged, mentorod. Ez az oldal azért jött létre, hogy az alapokat átadjam ingyen itt, de a további személyreszabott mentorálast ( amikor csak veled és a problémáid megoldásán dolgozunk ) pénzért adom, hiszen az időmet pénze szeretném cserélni.

Több területen is tudok segíteni és rengeteg területen nem. Az a feladat, hogy szakértők bevonásával feltárjuk és begyakoroljuk a számodra megfelelő utat.

Az együttműködésünknek 3 szintje van:

 1. Weblap: ingyenes anyagok alapján önállóan dolgozol.
 2. Club: havi előfizetési díjért először kapod meg a friss anyagokat és időnként tudunk konzultálni is, tovább része lehetsz egy közősségnek, ahol hasonló problémával küzdő emberekkel találkozhatsz / beszélhetsz. (Nincs kész jelenleg, de a tervek szerint hamarosan beindul. Iratkozz fel a hírlevélre ha értesülni szeretnél az indulásról.)
 3. Mentorálás: heti rendszerességgel beszélgetünk, segítlek, amiben tudlak és amiben engeded. Kérj időpontot.

A megvalósítással fordított sorrendben haladtam. Azaz a mentorálas megy évek óta. Club rendszert csak másoknak építettünk eddig. A weblapomhoz pedig hozzá se kezdtem 2020 karácsonya előtt.

Olvass tovább! A következő fejezet: 02. A szintek közötti átjárhatósághoz vezető helyes döntések

Mennyire tetszett a cikk?

  Ajánlott tartalmakPowered by ArticleSuggestion