Ha majd egyszer gazdag leszek

A lottónyertesek 50+% a nyeremény megnyerése után 5-10 éven belül rosszabb anyagi helyzetbe kerül, mint amilyenben a nyeremény előtt volt.

Ez meg hogy lehet?

Ha kapsz egy nagy összeget, de ha ez egy olyan valami, amihez nem értesz, akkor nem tudsz azzal jól bánni. Nem érzed a súlyát, nem tudod megvédeni és szinte biztos, hogy nem tudod gyarapítani sem. Mindezeken túl jönnek a barátok rokonok, ellenségek, akik segítenek abban, hogy gyorsabban fogyjon amit kaptál. Egyenes az út a csőd felé.

Kell egy terv, kell egy cél

Kell, hogy legyen egy célod, kell hogy legyen egy stratégiád, amihez tartod magad. Ha csinálsz egy tervet arra az esetre, h mit csinálnál, ha megnyernéd a Lottót, akkor rá fogsz jönni, h a célodat részben vagy egészben el tudod érni a nyeremény nélkül is.

A pénz önmagában soha nem lehet cél. A pénz eszköz a céljaid eléréséhez.

Ha a pénzre eszközként tekintesz, akkor tudod, hogy:

  • meg kell szerezned,
  • a lehető legtöbb ideig kell magadnál tartanod,
  • a lehető leglassabban kell elköltened.

Triviális dolgok mondhatni, mégis ha tudatosan így gondolsz a pénzre, mint eszközre, akkor több dolog is egyszerűbbé válik.

Mit csináljak 1-10 egységnyi pénzzel?

Gondolj egy számra. Az élethelyzetedtől függően ez egy egység lehet 1.000.000 HUF, de lehet 1.000.000 USD -is, vagy 1 Mrd Huf -is. Nem az összeg a lényeg, hanem az, hogy nagy szám legyen és még elláss odáig. Pontosítok: azt gondold, hogy ellátsz odáig. :)

Holnap reggelre ott lesz a pénz a számládon. Mit kezdesz vele?

  • Adsz a rokonoknak barátoknak pénzt vagy tárgyakat?
  • Veszel magadnak tárgyakat vagy élményeket?
  • Befekteted saját vállalkozásba?
  • Befekteted valaki másnak a vállalkozásába?
  • Kamatoztatod és a kamatokból élsz?

A fentiekből milyen mixet csinálnál? Melyik sorra hány % -át tennéd a nyereményednek?

Nekem 10+ éve pontos tervem van arra, hogy mit csinálnék, ha reggel úgy ébrednék, hogy a jelenlegi vagyonom 100x -a ott van a számlámon mint nyeremény.

Nem az első tervem szerint haladok, de nincs nagy eltérés, inkább csak pontosítások.

Ne gondold, hogy könnyű egy ilyen tervet csinálni. Leírni az első hülyeségeket könnyű, de hogy abból komoly terv legyen az sok munka. Elsősorban azért mert olyan dolgot kell megtervezned, ami eddig még nem volt, egy olyat aminek eddig még csak a közelébe sem jutottál.

A legtöbb ember nem ismer igazán vagyonos embereket.

Nem tud kitől másolni, nem tud kitől tanulni. Feltehetően ismersz gazdag hírességeket az Instán vagy a TV -ből, vagy könyvekből. (Ezen emberek egy része valójában nem gazdag, csak próbálja a többiekkel ezt elhitetni.) Ha abban szerencsés helyzetben vagy, hogy szobaáll veled valaki akinek legálisan megkeresett 1+ milliárd forintja vagy, akkor szorgalmasan jegyzetelj.

Madonna története, de nagyon hasznos: Szegény felszolgáló volt egy étteremben, ahol a szabad idejét azzal töltötte, hogy figyelte a gazdag vendégeket. A többiek nem értették, hogy mit csinál és miért csinálja. Azt mondta, hogy azért figyeli a gazdagokat, hogy tudja hogyan kell viselkednie ha majd gazdag lesz.

Gazdag, vagyonos ember alatt nem azt a bunkót értem, aki valamilyen illegális dologból keresett egy lopott luxusautóra valót és ledudál a forgalomban, hanem azt a művelt, udvarias, figyelmes arisztokratát, akinek (generációkon átívelően) jelentős vagyona van. Ismersz ilyen embereket?

A 100.000.000 HUF ma Magyarországon nem vagyon. A vagyon ma 1 Mrd HUF fölött kezdődik Magyarországon. Nyugaton 100 Mrd fölött.

Mennyire tetszett a cikk?

Ajánlott tartalmakPowered by ArticleSuggestion