Az ügyvezető 1 napja

Ez a pénteki napom nagyon ügyvezetősre sikeredett. Így telnek azok a napok, amikor ügyvezetőt játszom. Fárasztó, de változatos napok ezek.

A mai péntek is egy mozgalmas nap volt. Sok feladatomat és időtöltési formámat érintette így alkalmas a napjaim bemutatására :) Reggel árajánlatot írtam, azután pár órán keresztük internetes jogi kérdésekkel foglalkoztam. Délben elmentem egy értékesítéssel egybekötött üzleti ebédre. Ebéd után felvettem az állapotos feleségemet és elmentünk egy szülés előkészítő tanfolyamra. Az oktatás után egy divatbemutató következett, majd pedig a nap lezárásaként beültünk a barátainkkal egy étterembe vacsorázni. Röviden ennyi volt a mai nap.


Árajánlat írás

Próbálok amit csak lehetséges hatékonyan elvégezni. Így az elmúlt években sok időt töltöttem azzal, hogy megfigyeljem: az árajánlatok milyen részsablonokra illeszthetők? A megfigyelések eredménye sok részárajánlat lett, amikből felépítem a teljes ajánlatot, ha befut egy megkeresés. A vázlat összeállítása után már csak azt kell megírni, ami arra az ajánlatra speciálisan jellemző és eddig még nem fordult elő más kérésekben. Ez a módszer segít abban, hogy az árajánlatok egységesek legyenek időben, pénzben és ráfordítások tekintetében. A mai árajánlat szerencsére jól illeszkedett ez eddigiekbe: Egy cég több termékének bevezetése külföldön internetes támogatással. Cél a piacvezetés elérése. Arra jutottam végül, hogy piacvezetővé tudjuk őket tenni, megvan hozzá minden eszközünk és erőforrásunk. Ha elfogadja az érdeklődő, akkor küldöm a 10 év alatt letisztult sablon szerződést.

Internet jog

Nem vagyok jogász, nincs is jogi végzettségem, de 15 éve vállalkozom és ezen idő alatt sok pert és szerződést láttam az informatikai piacon. Érdekel az internet jogi aspektusa, ezért rendszeresen olvasok a témában. Mondhatni bőséges tapasztalatokkal rendelkezem. :) Mivel ezt az ügyfeleim is tudják, gyakran kérnek segítséget internet jog témakörben is. A mai eset is egy ilyen volt. Először utána olvastam, hogy változott -e bármi ahhoz képest amit a dologról tudok, majd röviden összefoglaltam a javaslataimat és a háttéranyagok elérhetőségeit a partneremnek. A szerződéskötésnél is adtam tanácsokat, továbbá hasonló témában ezzel a szerződéssel már nyertünk pert egy másik ügyfelemmel. Szerintem jól állunk és nyerni fogunk.

Üzleti ebéd és értékesítés

Egy ígéretes kapcsolatnak meséltem az ebéd alatt az új portálmotorunkról, amit 2 éve fejlesztünk és SEO CMS -nek neveztük el. Magabiztosan állítom, hogy ha cél az internetes eladás és látogatottság növelés akkor nincs a világon ár / érték arányban jobb megoldás mint a SEO CMS. A belső fejlesztő környezete segítségével pár nap alatt lehet vele 100% -ban SEO barát, index.hu méretű portálokat építeni. Az üzemeltetés pedig pár € havonta. Sem olcsóbban üzemeltethetőt, sem gyorsabbat, sem jobbat nem talál senki sem a kereskedelmi, sem az open-source világban. Hiszek ebben a termékben. Átlagosan napi x-t :) adunk el az értékesítési hálózatunkon keresztül. Talán a mai ebédnek is lesz 4-5 portál az eredménye...

Szülés tanfolyam

Hamarosan megszületik első gyermekünk és így a napjaink egy részét az új élet fogadása körüli teendők töltik ki. Elolvasunk mindent amit találunk a témában és mindent értékén és nem feltétel nélkül kezelünk. Járunk a kórházba és járunk alapítványokhoz is információs napokra. Egy újszülött maga a csoda. Hihetetlen! Bárcsak már a karomban tarthatnám.

Divatbemutató

A feleségem modellkedett külföldön és itthon is. A tapasztalatai és az én technológiai tudásom szülte meg a 2004-ben indított online divatmagazint. Azóta a divatmagazin szakmai körökben elismert, az interneten pedig ismertté vált. A portál kinyitotta a kapukat a divatvilág felé. Heti 2-3 divatbemutatóra kapunk meghívást, amik közül - ha időnk engedi - a jobbakra rendszeresen elmegyünk. Kellemes kikapcsolódás. Szeretek színvonalas divatbemutatókra járni.

Vacsora a barátokkal

Mostanában gyakori kérdés nálunk, hogy milyen az élet az USA -ban, mivel tavasszal kiköltözünk pár hónapra egy intenzív nyelvtanfolyamra Los Angelesbe. 2 éve kosárlabdázom együtt a baráti pár hím tagjával, de eddig még nem derült ki, hogy 10 évet élt az USA-ban és azelőtt költözött haza, hogy beállt volna hozzánk kosarazni. Jó alkalom kínálkozott egy kellemes beszélgetésre a témában, így összekötöttük egy vacsorával. Hajnal 1-ig beszélgettünk az amerikai élményeiről. Eddig jó, szívesen megyek az USA-ba csiszolni az angol nyelvtudásomat.



Kategóriák:

Kik vagyunk?

  • Lukács Krisztián

    Családfő, akinek fő célja, hogy teljes életet éljen.

  • Darnyik Szilvia

    Anya és feleség. Igazságszerető, lényeglátó. Múzsa és pénzügyi zseni. A legjobb író a Földön.

  • Lukács Leon

    Foglalkoztatási Hivatal Vezető. Mókamester és erőbajnok. Kicsikincsünk.

Hogy telnek a napjaim?